ARHIEPISCOP

Înalt Prea Sfinţitul Părinte

† Victor Pivovarov

Arhiepiscopul Krasnodarului şi Rusiei de Sud

Născut la 8 Februarie 1937 – în Novgorod, Rusia.

Seminarul Teologic Ortodox din Moscova – 1967.

Academia de Teologie Ortodoxă de la Moscova, specializare: Eshatologie – 1970.

Scriitor rus din anul 1984.

Episcop vicar de Slaviansk şi Kuban – 2003

Episcop Titular (chiriarh) al Slavianskului, Kubanului, Rusiei de Sud, Rusiei Centrale şi de Nord-Vest, Volga şi Georgia – 2004.

Arhiepiscop al Slavianskului, Kubanului şi Rusiei de Sud, cu reşedinţa în Krasnodar Kuban, Rusia – 2006

Arhiepiscop al Slavianskului, Kubanului, Rusiei de Sud şi al României – 2012.

Data naşterii: 8 Februarie (26 Ianuarie S.V.)

Vârsta: 76 de ani.

BIOGRAFIE

521503_102096489930925_497910171_n - CopyArhiepiscopul Victor Pivovarova s-a născut la data de 8 Februarie 1937. Absolveşte seminarul Teologic la Moscova în anul 1967, iar în anul 1970 Academia Teologică din Moscova, susţinând examenul de Licenţă în Eshatologie. A fost coleg şi bun prieten cu cel ce avea să devină Protoiereul Lev Lebedev, un cunoscut scriitor şi cleric din Biserica Ortodoxă Rusă din Katacombe, recunoscută mai apoi de Biserica Ortodoxă Rusă din Diaspora.

După terminarea studiilor se căsătoreşte. A avut un singur fiu. După 12 ani de la căsătorie, soţia sa este descoperită cu probleme psihice grave. După procedurile de divorţ, soţia solicită vinderea bunurilor dobândite în timpul mariajului şi împărţirea averii. Cu toate acestea, ea cheltuieşte toţi banii şi rămâne într-o sărăcie lucie. Victor îşi vizita din când în când fosta soţie şi fiul, ducându-le provizii de alimente şi bani să se poată descurca. El se angajase la o firmă ce comercializa obiecte de cult, de aici câştigându-şi existenţa proprie şi bani pentru a-şi susţine cealaltă parte a familiei.

În anul 1993 intră în cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse din Diaspora (ROCOR), sub omoforul Arhiepiscopului Varnava Procofiev.

La data de 5 Aprilie 1993 este hirotonit Diacon iar la 31 Decembrie a aceluiaşi an este Preot, de către Arhiepiscopul Varnava Procofiev. Ulterior, după definitivarea cărţii canonice de despărţire de soţia sa, acesta este tuns în monahism.

0075149g

Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse din Diaspora (ROCOR-V) în frunte cu Mitropolitul Vitalie Ustinov, hotărăşte ridicarea la rangul de Arhiereu a Părintelui Victor Pivovarov. Astfel, Hirotonia Prea Sfinţitului Părinte Victor, este săvârşită în ziua de 17/30 Iunie 2003, de către 4 Arhierei din Sfântul Sinod, primind titulatura: Episcopul Slavianskului şi Kubanului, Vicar al Eparhiei Europei cu sediul la Paris, Franţa, conduse de Arhiepiscopul Varnava.

La 4/17 Decembrie 2003 Episcopul Vicar Victor Pivovarov este ridicat la rangul de Episcop Titular de Slaviansk, Rusia de Sud, Nord-Vestul şi Centrul Rusiei, Regiunea Volga şi Sudul Georgiei.

Teolog ilustru, duhovnic desăvârşit, Episcopul Victor este numit Arhiepiscop în anul 2006, pentru intensa sa activitate Pastoral Misionară în cadrul Adevăratei Biserici Ortodoxe. După moartea Mitropolitului Vitalie Ustinov, Arhiepiscopul Victor rămâne în continuare cu Sinodul, fiind ales ca Mitropolit Antonie Orlov. Ulterior, se retrage din slujire din motive de sănătate, fiind şi în etate. În scurt timp avea să se clatine pentru a doua oară Sinodul ROCOR şi să fie ultima frântură. Mitropolitul Antonie Orlov alege să se apropie mai mult de erezia serghianismului, fapt pentru care ceilalţi Episcopi renunţă la comuniunea cu acesta, printre care şi ierarhii de la care am primit hirotonia şi noi.

Arhiepiscopul Victor Pivovarova a fost şi va rămâne unul dintre Ierarhii de bază ai ROCOR-ului de după anul 2001, care a participat la consolidarea Bisericii şi predarea succesiunii Apostolice care a ajuns până în România. Dat fiind acest, fapt, Arhiepiscopul Victor Pivovarova este neâncetat pomenit în Bisericile noastre de clericii dreptslăvitori, fiind unul dintre Arhiereii care a luat atitudine în faţa tuturor ereziilor, rămânând un Arhiereu luminat, înţelept şi fără de pată sau compromis.

BIBLIOGRAFIE

Biserica Ortodoxă în sclavia Rusiei – 1984

Apocalipsa şi zilele noastre – 1999

Începutul şi Sfârşitul, în teologia eshatologică – 2007

Tainele universului – reflecţii privind sfârşitul lumii – 2010

Taina fărădelegii este prezentă în lume – 2012

Arhiepiscopul Serghie (+2006), Mitropolitul Vitalie (+2006) şi Arhiepiscopul Victor Pivovarov

FOTOGRAFII:

Biserica

(Biserica cu hramul Sf. Ier. Tihon, Patriarhul Moscovei)

Sediul Arhiepiscopiei

Victor 1

ÎPS. Arhiepiscop Victor, alături de soldaţi ruşi, îmbrăcaţi în portul tradiţional căzăcesc

victor 2

victor 3

540391_102097396597501_796850917_n - Copy

Vlădica Victor în Iarna lui 2007

victor 6

Sfinţirea steagului ostăşesc.

Arhiepiscop Victor

ÎPS. Arhiepiscop Victor (Pivovarov)

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: